ДГ №106 "Княгиня Мария Луиза"
Детска градина в град София, Банишора

За родителите

Скъпи родители!

В нашата детска градина е прието да се спазват определени правила. Тези условия не са трудни за изпълнение и ще ни помогнат бързо да намерим общ език и да осигурим оптимален режим за усвояване на образователната програма за вашите деца.

Надяваме се на Вашето разбиране и отношение за положителен резултат от съвместните ни усилия!

1. Работно време на нашата детска градина от 7 до 19 часа, 5 дни в седмицата, събота, неделя почивни дни. На официални празници, детската градина не работи.

2.Молим ви да водите децата си до 08:30ч. Това е необходимо, защото след 08.30 часа екипът отбелязват присъствието на деца в присъствения лист и предават данни за броя на децата в хранителната единица за по-нататъшно изчисляване на децата. Също така децата имат сутрешна гимнастика и хигиенни процедури (тоалет, миене на ръцете) според режима. Ако по някаква причина закъснявате, моля ви да предупредите учителите на групата. От 8.50 , в съответствие с дневния режим в детската градина започват образователни дейности. Моля да проявите разбиране и стриктно спазвайте тези правила.

3. Учителите са готови да говорят с вас за вашето дете сутрин преди 8.30 и вечер след 17.00 часа.

4. Обръщаме голямо внимание на безопасността на живота и здравето на вашето дете, от което следват още няколко точки:

  • За осигуряване на антитерористична сигурност, както и за поддържане на реда е ЗАБРАНЕНО престоят на територията на детската градина след вземанена детето.  
  • Детето се взема САМО от родител и/или упълномощено лице при наличие на заявление от родителите. Ако някой от родителите (законни представители) има законови ограничения за общуване с детето, е необходимо да информира възпитателите, администрацията за това и да напишете заявление, посочващо причината.    
  • Деца под 18 години нямат право да вземат дете от детската градина.

6. Ако детето ви страда от известни алергични реакции (храна, цветя, цветен прашец, коса, лекарства, ухапвания от насекоми и др.), ВИНАГИ споменавайте този факт с медицинската сестра и екипа във вашата група.

7. Ако през деня детето има първите признаци на заболяване (температура, повръщане, обриви, диария), родителите ще бъдат незабавно уведомени за това и ще трябва да се консултират с лекар.

8. Ако дете отсъства от детската градина повече от 5 дни (боледуване, пътуване, непланирани почивни дни и др.), моля, уведомете предварително учителя за това, като се обадите на групата или на служебния телефон на детската градина. Трябва  да знаем причината за вашето отсъствие. След заболяването, както и отсъствие повече от 5 дни, децата се приемат в детска градина само с медицинска бележка от личен лекар, посочваща диагнозата и продължителността на заболяването.

9. Препоръчително е да не носите играчки и предмети в детската градина, за целостта и безопасността на които ще изпитате. В детската градина не могат да се носят мобилни телефони, игрови конзоли и др. Това е вредно за здравето на вашите деца. Имаме достатъчно собствени игри, играчки и занимания за деца и всички те са одобрени от съответните органи.

10. Педагозите не носят отговорност за бижута (верижки, кръстове, обеци и др.), носени от дете.

11. Не можете да давате на детето си сладкиши или друга храна в детската градина.

 

12. Молим Ви да спазвате нормите и правилата за етично поведение по отношение на служителите на детските градини, децата и техните родители (законни представители), разрешаване на спорни конфликтни ситуации в отсъствието на деца и други родители. Ако откриете някакво недоволство или някакво несъгласие с това как е организиран животът на децата в групата, трябва да обсъдите това с екипа. Ако този разговор не реши проблема, моля свържете се с ръководството на детската градина.

13. Моля , информирайте незабавно администрацията на детската градина за промени в телефоните за връзка и местоживеенето. Телефонните номера, които оставяте като номера за контакт, трябва да са активни и работещи.

Благодарим Ви за разбирането!